Sütemények a Lovaknak

2014.03.09 19:51

Korpás csemege

 

Hozzávslók:

  • Kb. 7,5 dkg búzakorpa
  • Méz vagy cukorszirup
  • Forralt víz

 

Elkészítése:

  1. Öntsd a vizet a búzakorpára.
  2. Keverd hozzá a mézet vagy a cukorszirupot, majd hagyd langyosra hűlni.

 

Megjegyzés:

Egy téli lovaglás után nincs is jobb csemege a lovadnak. =)

 

 

Ropogós finomság

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze cukorrépapép
  • Vízzel elkevert búzakorpa
  • 2 alma
  • 2 sárgarépa
  • 1 szelet rozsos kétszersült
  • Szelet gyömbértorta

 

Elkészítése:

  1. Vágd össze az almát és a répát, törd darabokra a kétszersültet, és az egészet keverd össze.
  2. Terítsd el a keveréket a gyömbértorta tetején, és már kínálhatod is a csemegével a lovadat.

 

Megjegyzés:

A cukorrépapépet 12 órányi áztatás után használd fel.

 

 

Almás meglepetés

 

Hozzávalók:

  • 1/alma
  • 1 sárgarépa
  • 2 szelet rozsos kétszersült
  • 1 szénaszál =)

 

Elkészítése:

  1. A vékony szeletekre vágott almát és répát tedd a két szelet kenyér közé.
  2. Kösd át az egészet egy szénaszállal, és kész is az ajándék a lovadnak. =)

 

Megjegyzés:

A lovadnak biztosan ízlik majd. =)

 

 

Cukorrépapüré

 

Hozzávalók:

  • Darabka dinnye
  • 1 banán
  • Szőlő
  • 1 alma
  • 1 csésze cukorrépapép
  • 1 csésze zab

 

Elkészítése:

  1. Egyszerűen csak add hozzá a felszeletelt gyümölcsöket a beáztatott cukorrépapéphez, és már kész is a finomság! =)

 

Megjegyzés:

A cukorrépapépet csak 12 órányi áztatás után használd fel.

 

 

Alamtorta:

 

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2 kerek szelet rozsos kétszersült
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 csésze zab
  • 1 csésze cukorrépapép
  • 1 salátalevél

 

Elkészítése:

  1. Az egyik kétszersültön kend szét a cukorrépapépet, és tedd rá a darabokra vágott almát és répát.
  2. Szórd meg zabbal, majd takard le a salátelevéllel.
  3. Végül az egészet fedd le a másik kétszersülttel.

 

Megjegyzés:

A cukorrépapépet csak 12 órányi áztatás után használd fel.

 

 

Saláta lovaknak

 

Hozzávalók:

  • Sárgarépa
  • Alma
  • Fejes saláta
  • Zab
  • Méz

 

Elkészítése:

  1. Vágd össze az almát, a sárgarépát és a fejes salátát.
  2. Tedd őket egy tálba, majd keverd el a mézzel és a zabbal.

 

Megjegyzés:

A lovad nagyon fog neki örülni. =) Igazi vega ínyencség lesz tőle a lovad. hihi =)

 

 

Töltött alma

 

Hozzávalók:

  • 1 nagy alma
  • Kevés zab
  • Morzsára tört zabos kétszersült
  • Darabolt sárgarépa

 

Elkészítése:

  1. Vágd le az alma tetejét, és vájd ki a belsejét.
  2. Törd össze a kivájt gyömülcshúst, és keverd el  a többi hozzávalóval.
  3. Az egészet töltsd vissza az almába, és tedd vissza rá a tetejét.

 

Megjegyzés:

Ha nem akarsz annyit pepecselni az egésszel, akkor egyszerűen turmixold össze a tölteléket és azt öntsd bele az almába. =) A színe nem biztos, hogy szép lesz, de a lovadnak nagyon ízleni fog majd.

 

 

Korpás torta

 

Hozzávalók:

  •  Búzakorpa
  • Alma
  • Sárgarépa

 

Elkészítése:

  1. Egy tálban keverj a korpához vizet, amíg meg nem szíbja magát és kemény nem lesz.
  2. Borítsd az egészet egy tányérra, és díszítsd alma- és répaszeletekkel.

 

Megjegyzés:

A lovad nagyon fogja szeretni. És boldog lesz ha a szülinapjára (is) elkészíted. =)

 

 

 Töltött palacsinta

 

Hozzávalók:

  • Közönséges vagy lovaknak készült palacsinta
  • 1 alma
  • 1 banán
  • Cukorrépapép

 

Elkészítése:

  1. Szeleteld fel az almát és a banánt, és keverd el a beáztatott cukorrépapéppel.
  2. Kenj egy keveset a keverékből egy palacsintára, és tekerd össze.
  3. Ezt ismételd meg a többi palacsintával is.

 

Megjegyzés:

A cukorrépapépet csak 12 órányi áztatás után használd fel.

 

 

Hamis zabkása

 

Hozzávalók:

  • 1 szelet rozsos kétszersült
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 szelet sárgarépa

 

Elkészítése:

  1. Törd össze a kétszersültet, és keverd el a többi hozzávalóval.
  2. Kevergetés közben adj hozzá vizet, amíg zabkása jellegű nem lesz.

 

Megjegyzés:

A lovad biztosan örül majd neki.