Sütemények a Lovaknak
Korpás csemege
Hozzávslók:
- Kb. 7,5 dkg búzakorpa
- Méz vagy cukorszirup
- Forralt víz
Elkészítése:
- Öntsd a vizet a búzakorpára.
- Keverd hozzá a mézet vagy a cukorszirupot, majd hagyd langyosra hűlni.
Megjegyzés:
Egy téli lovaglás után nincs is jobb csemege a lovadnak. =)
Ropogós finomság
Hozzávalók:
- 1 csésze cukorrépapép
- Vízzel elkevert búzakorpa
- 2 alma
- 2 sárgarépa
- 1 szelet rozsos kétszersült
- Szelet gyömbértorta
Elkészítése:
- Vágd össze az almát és a répát, törd darabokra a kétszersültet, és az egészet keverd össze.
- Terítsd el a keveréket a gyömbértorta tetején, és már kínálhatod is a csemegével a lovadat.
Megjegyzés:
A cukorrépapépet 12 órányi áztatás után használd fel.
Almás meglepetés
Hozzávalók:
- 1/2 alma
- 1 sárgarépa
- 2 szelet rozsos kétszersült
- 1 szénaszál =)
Elkészítése:
- A vékony szeletekre vágott almát és répát tedd a két szelet kenyér közé.
- Kösd át az egészet egy szénaszállal, és kész is az ajándék a lovadnak. =)
Megjegyzés:
A lovadnak biztosan ízlik majd. =)
Cukorrépapüré
Hozzávalók:
- Darabka dinnye
- 1 banán
- Szőlő
- 1 alma
- 1 csésze cukorrépapép
- 1 csésze zab
Elkészítése:
- Egyszerűen csak add hozzá a felszeletelt gyümölcsöket a beáztatott cukorrépapéphez, és már kész is a finomság! =)
Megjegyzés:
A cukorrépapépet csak 12 órányi áztatás után használd fel.
Alamtorta:
Hozzávalók:
- 2 alma
- 2 kerek szelet rozsos kétszersült
- 2 sárgarépa
- 1/2 csésze zab
- 1 csésze cukorrépapép
- 1 salátalevél
Elkészítése:
- Az egyik kétszersültön kend szét a cukorrépapépet, és tedd rá a darabokra vágott almát és répát.
- Szórd meg zabbal, majd takard le a salátelevéllel.
- Végül az egészet fedd le a másik kétszersülttel.
Megjegyzés:
A cukorrépapépet csak 12 órányi áztatás után használd fel.
Saláta lovaknak
Hozzávalók:
- Sárgarépa
- Alma
- Fejes saláta
- Zab
- Méz
Elkészítése:
- Vágd össze az almát, a sárgarépát és a fejes salátát.
- Tedd őket egy tálba, majd keverd el a mézzel és a zabbal.
Megjegyzés:
A lovad nagyon fog neki örülni. =) Igazi vega ínyencség lesz tőle a lovad. hihi =)
Töltött alma
Hozzávalók:
- 1 nagy alma
- Kevés zab
- Morzsára tört zabos kétszersült
- Darabolt sárgarépa
Elkészítése:
- Vágd le az alma tetejét, és vájd ki a belsejét.
- Törd össze a kivájt gyömülcshúst, és keverd el a többi hozzávalóval.
- Az egészet töltsd vissza az almába, és tedd vissza rá a tetejét.
Megjegyzés:
Ha nem akarsz annyit pepecselni az egésszel, akkor egyszerűen turmixold össze a tölteléket és azt öntsd bele az almába. =) A színe nem biztos, hogy szép lesz, de a lovadnak nagyon ízleni fog majd.
Korpás torta
Hozzávalók:
- Búzakorpa
- Alma
- Sárgarépa
Elkészítése:
- Egy tálban keverj a korpához vizet, amíg meg nem szíbja magát és kemény nem lesz.
- Borítsd az egészet egy tányérra, és díszítsd alma- és répaszeletekkel.
Megjegyzés:
A lovad nagyon fogja szeretni. És boldog lesz ha a szülinapjára (is) elkészíted. =)
Töltött palacsinta
Hozzávalók:
- Közönséges vagy lovaknak készült palacsinta
- 1 alma
- 1 banán
- Cukorrépapép
Elkészítése:
- Szeleteld fel az almát és a banánt, és keverd el a beáztatott cukorrépapéppel.
- Kenj egy keveset a keverékből egy palacsintára, és tekerd össze.
- Ezt ismételd meg a többi palacsintával is.
Megjegyzés:
A cukorrépapépet csak 12 órányi áztatás után használd fel.
Hamis zabkása
Hozzávalók:
- 1 szelet rozsos kétszersült
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 3 szelet sárgarépa
Elkészítése:
- Törd össze a kétszersültet, és keverd el a többi hozzávalóval.
- Kevergetés közben adj hozzá vizet, amíg zabkása jellegű nem lesz.
Megjegyzés:
A lovad biztosan örül majd neki.